0647321219
info@springweer.nl

Introductie

Introductie
Via diverse opleidingen heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van complementaire zorg. In 2010 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Daarnaast geniet ik van mijn man, onze kinderen en kleinkinderen. Wekelijks volg ik Dru-yoga. In mijn leven speelt gezonde voeding een belangrijke rol, liefst met gebruikmaking van onbespoten groente en fruit van onze eigen grond. De ayurvedische voedingsleer spreekt me erg aan. Ik pas ook veel de kennis uit de kookboeken van Rineke Dijkinga Meer Weten over (h)eerlijk eten toe. Ze sluit aan bij mijn manier van maaltijden bereiden, van pure producten volwaardige maaltijden samenstellen. Ik mag van haar daar workshops in geven, zie voor meer informatie over haar manier van koken http://www.rinekedijkinga.nl . Nu ons permacultuurbedrijf wat meer vorm aan het krijgen is richt ik me ook op workshops geven over het verwerken van producten van ons bedrijf zie http://www.fruitproevrij.eu Ik werk al een aantal jaren als vrijwilliger (healing touch massages) bij Cabane, centrum voor leven met kanker http://www.centrumcabane.nl. Omdat wij nu een prachtige plek hebben kun je bijvoorbeeld als je bij wil komen van een chemo kuur of gewoon tot rust wil komen om in de natuur even op adem te komen en energie op te doen bij ons komen. We maken een programma op maat voor je en je gaat met nieuwe energie weer naar huis. neem vooral contact met me op om over je wensen te overleggen.

Expertise

 • Klachten holistisch benaderen, “energie-lek opsporen”
 • Complementaire zorg dus aanvullend en in samenwerking met de reguliere geneeskunde
 • Het stoppen van weerkerende negatieve gedachtenpatronen
 • Het doorbreken van emotionele blokkades
 • Begeleiding bij het maken van bewuste keuzes, bijvoorbeeld tijdens en na de behandeling van kanker
 • Ontstressen
 • Chronische klachten tot je bondgenoot maken

Scholing

 • Opleiding Transformational Breath, een ademtechniek die naast adem gebruik maakt van emotioneel lichaamswerk, klank en het zetten van een intentie.
 • Opleiding Healing Touch, een intensieve opleiding in energy medicine, wordt in Amerika in ziekenhuizen toegepast door verpleegkundigen.
 • Opleiding bij Stibco, focus op mogelijkheden i.p.v. beperkingen.
 • Opleiding Hartcoherentie.
 • Docent baby/peuter massage en yoga.
 • Docent eerste graads bevoegdheid Biologie.
 • Ir Landbouwuniversiteit Wageningen met Voorlichtingskunde, gespreks- en interviewtraining.
 • drs in de medische wetenschappen aan de RU.

Mijn cliënten

De mensen die bij mij komen worstelen meestal al langer met iets. Ze zitten niet lekker in hun vel en zijn niet helemaal tevreden met hun leven. Ze hebben ook vaak het gevoel dat ze kansen laten liggen. Herken je dat? Ik breng je bij je eigen kracht, zodat je in balans komt en enthousiast wordt. Je neemt zelf de regie in handen en dat gaat sneller dan je denkt!

Ervaringen van cliënten en een workshopdeelnemer

 “Ik had het geluk ruim een jaar lang door Pauline op een liefdevolle wijze behandeld te worden, nadat er bij mij borstkanker werd ontdekt. Het heeft me goed gedaan. Zowel de ademsessies als de Healing Touch behandelingen hebben me dichter bij mezelf gebracht. Ik kreeg meer innerlijke rust, hierdoor kon ik me beter ontspannen, kreeg meer energie en kon beter loslaten. Voor het eerst van mijn leven durfde ik op mijn gevoel te vertrouwen en daar ben ik nog steeds dankbaar voor.”

“Je hebt me rustiger gemaakt en mij is duidelijk geworden dat er ook een andere manier van een probleem benaderen is. Het doel was indertijd mijn angst weg te nemen voor de reis die ik ging maken. Die vakantie werd een succes. Ik ben nog nooit zo relaxed op reis geweest en heeft me het vertrouwen gegeven dat ook ik van een vakantie kan genieten. Ik ben ook beter gaan relativeren. Niets is zo groot of erg als het lijkt.”

“Nieuwsgierig was ik, naar wat Pauline deed, met dat ademhalen… Ik wilde het graag proberen omdat ik geloofde in het verhaal: integratie door middel van verbonden ademhalen. Niet praten maar doen! Ik heb ongeveer zeven sessies gehad bij Pauline. Wat opvalt is haar zorgvuldige manier van werken. Met veel aandacht en zeer liefdevol doet zij haar werk. Dat maakt dat ik me op mijn gemak voel en durf mee te gaan in het ademhalen. Het heeft me naar binnen toe geopend. Heel veel dingen “wist” ik wel, maar door deze manier van ademhalen ging ik ze ook “voelen”. Ervaringen krijgen een bodem. Mijn lichaam is mijn vriend geworden. Ik vlucht niet meer weg voor onaangename gevoelens, gewaarwordingen of gedachten, rustig doorademen: alles verandert voortdurend. In dat proces heb ik, mede door de begeleiding van Pauline, vertrouwen gekregen. Het is geen trucje of iets tijdelijks, nee, het is fundamenteel. Ik vond het trouwens het aller-fijnste dat ik na afloop van een sessie een tekening mocht maken. Die serie door mij zelf getekende plaatjes betekent heel veel voor me!”